برای تعریف بازاریابی نمایشگاهی و بهرهبرداری از مزایای آن باید مشخص کنید چهچیزی در نمایشگاه ارائه می دهید که مشتری برای آن ارزش قائل است و نمیتواند آن را در جای دیگری به دست آورد؟
پس از آن به سراغ روایتی بروید که قرار است از برند یا محصولاتتان در نمایشگاه داشته باشید. در نمایشگاه با چه ابزاری میخواهید داستان و پیامهای بازاریابی خودتان را جذاب،آموزنده، هیجانانگیز و از همه مهمتر الهامبخش کنید؟
ما در استودیو عابدینی به نقاط تماستان با مشتریان احتمالی در نمایشگاه فکر کردیم. در این مقاله از تواناییهای خودمان در ارائه خدمات طراحی گرافیک و ساخت پوستر، بنر و تیزر تبلیغاتی میگوییم که میتوانند به حضور درخشان و اثربخش شما در نمایشگاه کمک کنند. تلفیق خدمات ما با استراتژیهایتان در حوزه بازاریابی و فروش میتوانند به تحقق اهدافتان کمک کنند.
پس ابتدا هدفهای احتمالی از شرکت در نمایشگاه و ایجاد غرفه بررسی میکنیم و در هر بخش به ارزش افزوده خودمان هم اشاره میکنیم.
اهداف بازاریابی برای حضور در نمایشگاه
- ارائه مشاوره به مشتریان احتمالی سازمانی
اگر قصدتان از حضور در نمایشگاه آشنایی بیشتر با شرکتهای تازه و استحکام ارتباط با سایر فعالان حوزه خودتان است. یکی از استراتژیهای شما میتواند گفتگو و برگزاری جلسات مشاور در غرفه باشد. برای این هدف بهتر است سفارش طراحی کاتالوگ را به تیمهای خلاق بدهید تا در جلسات حضوری علاوه بر معرفی شفافی از دستاوردهای جدیدتان، تصویرهای باکیفیت از آنها نشان دهید.
برای آشنایی بیشتر با نحوه طراحی یک کاتالوگ تبلیغاتی موفق، راهنمای جامع طراحی کاتالوگ تبلیغاتی را مطالعه کنید.
- تبلیغ خدمات و محصولات جدید
گاهی پیش از تکمیل فرآیند تولید و در مرحله پیشتولید در نمایشگاهها شرکت میشود تا به مشتاقان پیشآگهی بدهند. در این صورت با ساخت تیزر تبلیغاتی و پخش آن در غرفه توجه بازدیدکنندگان را به طور ویژه به آن خدمات جلب میکنند.
- طراحی فضای غرفه برای تست محصول
برای برگزاری بهینه این هدف هیجانانگیز بهتر است از سایر امکانات هم استفاده کنید. مثلا در ایجاد بنر وبسایت یا اینستاگرام طراحی مناسب کنید و افراد را برای تست حضوری به نمایشگاه دعوت کنید. در غرفه نیز پوسترهای تبلیغاتی و عکس از محصول در ابعاد بزرگ و برجسته بگذارید.
- برگزاری جلسات عقد قراردادهای سازمانی
برخی شرکتهای بزرگ و صاحبان صنایع از فضای باز و چشمان کنجکاو بازدیدکنندگان و رقبا نهایت استفاده را میکنند و در میدان رقابت غرفه قدرت خودشان را به رخ میکشند. یکی از استراتژیهای قدرتنمایی با عقد قراردادهای سنگین در محل نمایشگاه شکل میگیرد. در این صورت از هر ابزار بصری و بازاریابی و تبلیغاتی برای جلب نظر افراد سود میبرند. حتی پوشش رسانهای دارند. در این صورت شرکتهای تبلیغاتی مانند استودیو عابدینی میتوانند در ارائه خدمات گرافیکی و تبلیغاتی همراهیشان کنند.
بازاریابی برای انواع نمایشگاه
نمایشگاهها بسته به هدف، محتوا و مخاطبی که برای آن در نظر گرفته شدهاند اشکال مختلفی دارند. در اینجا چند نوع متداول نمایشگاه آورده شده است:
نمایشگاههای هنری: این نمایشگاهها اشکال مختلفی از هنر مانند نقاشی، مجسمه، اینستالیشن و عکاسی را به نمایش می گذارد. آنها میتوانند نمایشگاههای انفرادی با آثار یک هنرمند یا نمایشگاههای گروهی با چندین هنرمند باشند.
نمایشگاههای تجاری: نمایشگاههایی هستند که در آن شرکتهایی از یک صنعت خاص گرد هم میآیند تا محصولات و خدمات خود را به نمایش بگذارند. هدف این رویدادها معمولاً متخصصان صنعت و خریداران احتمالی است.
نمایشگاههای موزه: موزهها میزبان نمایشگاههایی برای نمایش مجموعههای خود، نمایشگاههایی با موضوع خاص یا نمایشگاههای مسافرتی از دیگر موسسات هستند. این نمایشگاه ها میتوانند طیف وسیعی از موضوعات از تاریخ و علم گرفته تا هنر و فرهنگ را پوشش دهند.
نمایشگاههای علم و فناوری: این نمایشگاهها بر روی نمایش پیشرفتهای علمی، نوآوریهای فناوری و محتوای آموزشی مرتبط با حوزههای مختلف علم و فناوری تمرکز دارند.
نمایشگاههای فرهنگی: نمایشگاههای فرهنگی جنبه های مختلف یک فرهنگ خاص از جمله سنتها، آداب و رسوم، هنر، موسیقی و تاریخ را برجسته میکنند. آنها بستری را برای تبادل و تفاهم فرهنگی فراهم می کنند.
نمایشگاه های مد: نمایشگاه های مد لباس، لوازم جانبی و روندهای صنعت مد را به نمایش می گذارند. آنها میتوانند لباسهای تاریخی، مجموعههای طراحان یا روندهای مد در حال ظهور را نشان دهند.
نمایشگاههای مسافرتی: این نمایشگاهها برای سفر به مکانهای مختلف طراحی شدهاند و مخاطبان بیشتری را جذب میکنند. آنها میتوانند توسط موزهها، مؤسسات فرهنگی یا شرکتها سازماندهی شوند تا مجموعهها یا محتوای موضوعی خود را با مخاطبان مختلف به اشتراک بگذارند.
نمایشگاه های مجازی: با پیشرفت تکنولوژی، نمایشگاه های مجازی رایج شده اند. این نمایشگاه ها به صورت آنلاین در دسترس هستند و تجربه دیجیتالی را ارائه می دهند که می تواند شامل مدل های سه بعدی، عناصر تعاملی و محتوای چند رسانه ای باشد.
دوسالانهها و سهسالهها: اینها نمایشگاههای هنری هر دو سال یکبار (دوسالانه) یا هر سه سال یکبار (سهساله) برگزار میشوند. آنها اغلب هنر معاصر را از سراسر جهان به نمایش میگذارند و مخاطبان جهانی را جذب می کنند.
نمایشگاههای تخصصی: این نمایشگاه ها بر موضوعات یا موضوعات خاصی مانند پایداری، سلامت و تندرستی، طراحی، غذا و غیره تمرکز دارند. آنها به مخاطبانی که علاقه خاصی به موضوع نمایش داده شده دارند پاسخ می دهند.
اینها تنها چند نمونه از انواع مختلف نمایشگاه های موجود است. قالب و هدف یک نمایشگاه می تواند به طور گسترده ای متفاوت باشد و به علایق و مخاطبان مختلف پاسخ دهد.
در کلیه نمایشگاههای موفق ردپای بهترین آژانسهای تبلیغاتی دیده میشود. قدرتنمایی با محتوای بصری ویژگی غرفههای پرتردد است.
چرا نمایشگاه ها برای استراتژی بازاریابی شما مهم هستند؟
نمایشگاه ها فرصت خوبی برای بررسی حوزه رقابتی هستند :
- چه کسی کار شما را انجام می دهند ؟
- آیا آنها مشابه شما کار میکنند؟
- آیا میتوانید از آنها بهتر باشید؟
- بسیاری از نمایشگاه ها سمینارهایی مرتبط با موضوع بیزنسشان ارائه میدهند.
اگر موضوعاتی وجود دارد که میتواند به کسبوکار شما کمک کند، همراه باشید و بیاموزید.
- مردم عام را نیز فراموش نکنید. حضور در نمایشگاه تجاری راهکاری عالی برای به دست گرفتن غیررسمی نبض بازار است، به خصوص اگر به طور منظم حضور دارید و میتوانید سال به سال مقایسه کنید.
- به مجموعه غرفههای نمایشگاهی و نمایشگرهای تبلیغاتی توجه کنید.
رایج ترین شکل بازاریابی و نمایشگاه چیست؟
نمایشگاه تجاری یک استراتژی بازاریابی سنتی است که توسط شرکتها برای نمایش آخرین محصولات و شبکه با سایر مشاغل، مشتریان و شرکای بالقوه در صنعت استفاده میشود. هدف بسیاری از شرکت های نمایشگاهی افزایش آگاهی از برند و فروش آنهاست.
مانند هر پلتفرم رسانهای و نمایشگاههای رسانه بازاریابی نیز دارای مزایا و معایب هستند. در اینجا لیست سریعی از مزایا و معایب شرکت در نمایشگاه ها آورده شده است.
مزایای نمایشگاه برای بازاریابی
۱.قرار گرفتن در معرض مجموعه گستردهتری از مخاطبان
۲.ایجاد آگاهی از برند
۳. وفاداری به برند را ترویج میکند
۴. شبکهسازی مستحکمتر
معایب نمایشگاه
نمایشگاهها پرهیجان و استرسزا هستند – شرکت در نمایشگاهها مستلزم کار زیادی است. از انتخاب پیمانکاران غرفه نمایشگاهی، رزرو مکان مناسب تا نهاییکردن طراحی غرفه نمایشگاهی شما باید به موارد زیادی رسیدگی کنید. بسیاری از بازرگانان نمایشگاهها را بیش از حد شلوغ می دانند و فقط به دلیل حجم بالای کار از حضور در نمایشگاه طفره میروند
بازاریابی و درآمدزایی از نمایشگاه
نمایشگاه ها به شما فرصت خودنمایی میدهد. فرقی نمیکند محصول، مهارت یا خدماتی را به نمایش بگذارید، این رویدادها به گونهای طراحی شدهاند که بستر مناسبی را برای ارائه کسبوکارتان به بهترین شکل در اختیار شما قرار دهند.
تیم را برای تمرکز و مدیریت هر یک از فرآیندها با جزئیات هماهنگ کنید – مدیریت همهجانبه عملکرد یکپارچه را تضمین میکند.
مهمانهایی برای شرکت در نمایشگاه خود جذب کنید
از آنجایی که شما اطلاعات جمعیتی مخاطبان هدف را میدانید، تلاشهای بازاریابی خود را در مکانهایی متمرکز کنید که معمولاً وقت خود را سپری میکنند. به فهرست مراکز بازاریابی در بالا مراجعه کنید و در مورد بهترین روش برای هدف قرار دادن مخاطب خود تحقیق کنید. این اطمینان حاصل می کند که بودجه شما ترافیک واجد شرایط را جذب می کند.
به عنوان مثال، اگر نمایشگاه شما بر روی کار و صنعت متمرکز است، در وب سایت های مرتبط و شناخته شده در صنعت تبلیغ کنید. اگر نمایشگاه هنر یا مد است، گروه ها یا موسسات هنری محلی را هدف قرار دهید.
به دست آوردن حامیان مالی
روش دیگری که مردم انتخاب کردند این است که به شرکت کنندگان اجازه دسترسی رایگان و کسب درآمد از حامیان مالی این رویداد را بدهند. اسپانسرهای بالقوه معمولاً شرکتها یا مقامات مرتبطی هستند که در ازای حمایت، مجموعهای غنی از سرنخهای واجد شرایط را دریافت میکنند که میتوانند به شدت برای آنها تبلیغ کنند. نام تجاری آنها بارها و بارها برای توده ها تقویت خواهد شد.
فروش فضای نمایشگاهی
فروش فضای نمایشگاهی شما به روشی مشابه تضمین حمایت مالی عمل می کند. به جای قرار گرفتن در معرض کلی، به یک شرکت اجازه میدهید تا فضایی را برای شرکتکنندگان در نمایشگاه تبلیغ کند.
از صف مردم به درآمد برسید
مزیت نمایشگاهها این است که شما معمولاً در حال بازاریابی برای گروهی منتخب از افراد هستید، به این معنی که جمعیت شما از قبل کاملاً مشخص است. این امر بازاریابی را از حالت افست آسانتر می کند.
بازاریابی نمایشگاهی هوشمندانه کلید کسب حضور زیاد است، به همین دلیل است که باید بودجه خوبی را به آن اختصاص دهید. برای به دست آوردن بهترین نتایج، ارزش تخصیص بودجه به حوزه های مختلف زیر را دارد:
- چاپ بروشور و کاتالوگ
- تبلیغات آنلاین
- تبلیغات B2B
- ایمیل مارکتینگ
- تبلیغات محلی
- ساخت تیزر و فیلم تبلیغاتی
- رسانه های اجتماعی
یک استراتژی بازاریابی نمایشگاهی ترکیبی ایجاد کنید تا مخاطبان خود را از زوایای مختلف هدف قرار دهید تا آگاهی هر چه بیشتر از رویداد خود ایجاد کنید. همچنین بسیار مهم است که با هر دو مخاطب به طور جداگانه صحبت کنید تا مطمئن شوید که پیام های مرتبط را دریافت می کنند.